O ΔΡΟΜΕΑΣ ΘΡΑΚΗΣ εξορμά στην 2η Πεζοπορική Διαδρομή, για παιδιά 6-13 ετών

Ο ΔΡΟΜΕΑΣ ΘΡΑΚΗΣ εξορμά στην 2η πεζοπορική διαδρομή, για παιδιά 6-13 ετών!

Κυριακή 17 Νοεμβρίου, στην περιοχή των Λουτρών

Ο ΔΡΟΜΕΑΣ ΘΡΑΚΗΣ, ένας σύλλογος οραμάτων και ιδανικών, δημιουργήθηκε για τα παιδιά, τους νέους και όσους οραματίζονται μια καλύτερη σωματική και ψυχική υγεία και φιλοδοξεί να φέρει τα οφέλη του αθλητισμού αλλά και της ζωής κοντά στην φύση στην καθημερινή μας ζωή.

Με γνώμονα τα παραπάνω η δική μας Κική, η  Κική Τσακαλδήμη του Έβερεστ, την Κυριακή 17 Νοεμβρίου, θα πραγματοποιήσει την 2η πεζοπορία του, αυτή τη φορά για παιδιά  (με συνοδεία γονέα) ηλικίας από 6 ως 13 ετών.

Οι μικροί περιπατητές θα έχουν την ευκαιρία παρέα με τους γονείς τους να βρεθούν στην φύση και να ανακαλύψουν τις ομορφιές της αλλά και δεξιότητες που έχουν οι ίδιοι και ίσως δεν γνώριζαν. Η πρώτη δράση θα εστιάσει στην διαδικασία ανάβασης σε μια κορυφή. Οι μεγάλοι στόχοι κατακτιούνται σταδιακά, διαιρώντας τους σε μικρότερα κομμάτια.  Οι  πεζοπόροι θα ανακαλύψουν  τα δικά τους όρια. Θα κάνουν το δικό τους  πρώτο βήμα για την κατάκτηση του πρώτου τους στόχου. Τελικός προορισμός η κορυφή στην οποία στεγάζεται το εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου και από εκεί η ματιά  του επισκέπτη μπορεί να χαθεί ως τα παράλια της γειτονικής Τουρκίας. Στην επιστροφή θα πραγματοποιηθεί στάση για ξεκούραση και  παιχνίδι στον αύλειο χώρο των Ιαματικών Λουτρών.

Σας προσκαλούμε να δοκιμάσετε κάτι νέο ,παρέα με τα παιδιά σας και να φτάσε τε την δική σας πρώτη κορυφή!

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 2ης Πεζοπορικής Διαδρομής του ΔΡΟΜΕΑ ΘΡΑΚΗΣ, για Παιδιά στην περιοχή των Λουτρών, Τραϊανούπολης (Κυριακή 17/11/2019).

Στόχος: το εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου.

9:30 π.μ-Σημείο συνάντησης: Χώρος στάθμευσης μπροστά από τα Ιαματικά Λουτρά Τραϊανούπολης με ιδιωτικό μέσο μεταφοράς.

Διάρκεια Πεζοπορίας: 45’-60’ .

Απόσταση: 3 χλμ

Ενημέρωση για υλικά σακιδίου ορειβάτη, από την Κική Τσακαλδήμη

Οργάνωση ομαδικών παιχνιδιών

Λήξη προγράμματος: 12:00

Κόστος συμμέτοχής:  6€/παιδί. Η συμμετοχή του γονέα είναι δωρεάν.

 

 

Εγγραφές για την 2η πεζοπορία:

1) Συμπληρώστε την ηλεκτρονική φόρμα στο: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScQTSAAjpYp8Bdpzm8YaE4sP_KAqtWzlGiONkpRqDYhe2i23Q/viewform?vc=0&c=0&w=1

 Ή στην ιστοσελίδα του ΔΡΟΜΕΑ ΘΡΑΚΗΣ: www.dromeasthrace.eu  

 2) Δήλωση συμμετοχής στο γραφείο του συλλόγου στο Στάδιο Φώτης Κοσμάς.

 

Σκοπός του πεζοπορικού Τμήματος:

Σκοπός του τμήματος είναι να μυήσει το ευρύ κοινό της περιοχής στο πνεύμα ενός πιο υγιούς τρόπου ζωής που περιλαμβάνει χρόνο στην φύση πεζοπορώντας αλλά και την γνωριμία με τη ζωή στο βουνό, τον τρόπο προστασίας του περιβάλλοντος και την καλύτερη κατανόηση του φυσικού μας κόσμου.

Επίσης στόχος του τμήματος  είναι η γνωριμία των παιδιών και εφήβων με την δραστηριότητα της πεζοπορίας ώστε να εξοικειωθούν από νεαρή ηλικία στις προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε όντας σε ένα βουνό, βελτιώνοντας τις ικανότητες και δεξιότητές τους ενώ παράλληλά αντιλαμβάνονται καλύτερα τον ίδιο τους τον εαυτό.

 

Χρήσιμες πληροφορίες για τις Πεζοπορίες του Δρομέα:

Οι πεζοπορίες αρχικά θα πραγματοποιούνται μια φορά το μήνα (ημέρα Κυριακή) και σταδιακά θα αυξάνεται η συχνότητα αυτών.

Πεζοπορικός Εξοπλισμός Ελάχιστος Απαραίτητος Εξοπλισμός
Ελαφρά Ορειβατικά Υποδήματα ή αθλητικά παπούτσια X
Μικρό Σακίδιο Πλάτης X
Καπέλο Ηλίου X
Αντηλιακό X
                     Μπατόν
Αντιανεμικό-Αδιάβροχο X
Υδροδοχείο 1,5 Λίτρου X
Γυαλιά Ηλίου X
Καπέλο Ηλίου X
Σφυρίχτρα
Ελαφρύ τζάκετ Χ
2η αλλαξιά  t-shirt X
Fleece X
Γάντια απλά
Κάλτσες Συνθετικές Ορειβατικές X
Κολατσιό (πχ ξηροί καρποί, σοκολάτα, σάντουιτς κτλ)

 

Χ
Ατομικό Φαρμακείο
Μακρύ παντελόνι (ιδανικά πεζοπορικό) Χ

 

*Οπού  «Χ» δηλώνεται η ανάγκη χρήσης του συγκεκριμένου εξοπλισμού από όλους τους συμμετέχοντες.

**Οι ώρες πορείας αφορούν αποκλειστικά τις ώρες πεζοπορίας χωρίς να συμπεριλαμβάνονται οι  ενδιάμεσες στάσεις ξεκούρασης και υπολογίζονται με αργό ρυθμό βαδίσματος.

*** Ο αρχηγός αποστολής έχει το δικαίωμα να μεταβάλει το πρόγραμμα της πορείας ανάλογα με τις τρέχουσες καιρικές συνθήκες προκειμένου να εξασφαλιστεί η ασφάλεια της ομάδας, αλλά και να αποκλείσει τη συμμετοχή κάποιου ατόμου αν κρίνει ότι δεν καλύπτει τις αναγκαίες προϋποθέσεις για την εκάστοτε διαδρομή.

 

Πως μπορεί κανείς να συμμετάσχει στις πεζοπορίες του συλλόγου Δρομέας Θράκης:

  1. Ενημέρωση για την πεζοπορία (ημερομηνία-πρόγραμμα-τόπος κλπ) από την ιστοσελίδα του συλλόγου, fb, insta, τηλέφωνα επικοινωνίας.
  2. Δήλωση συμμετοχής στο γραφείο του συλλόγου στο Στάδιο Φώτης Κοσμάς.
  3. Το κάθε μέλος φέρει την ευθύνη της ατομικής του ακεραιότητας. Για το λόγο αυτό συμπληρώνετε την σχετική Υπεύθυνη Δήλωση που θα σας δοθεί από τον υπεύθυνο του Συλλόγου.
  4. Φροντίστε να δηλώσετε εγκαίρως τη συμμετοχή σας, καθώς θα τηρείτε σειρά προτεραιότητας στις περιπτώσεις που αιτείται η χρήση λεωφορείου για την μεταφορά της ομάδας στον χώρο εκκίνησης.
  5. Γίνετε μέλος του συλλόγου συμπληρώνοντας την φόρμα που θα προμηθευτείτε από τα γραφεία του συλλόγου που βρίσκονται εντός του σταδίου Φώτης Κοσμάς, στην Αλεξανδρούπολη καταβάλλοντας την ετήσια συνδρομή. Με αυτό τον τρόπο θα έχετε προτεραιότητα σε όλες τις δράσεις της ομάδας.

 

Επικοινωνία:

web: www.dromeasthrace.eu

FB: Δρομέας Θράκης

INSTA: dromeasthrace

Τηλ.6974632222-6976976451

 

Υπεύθυνη Πεζοπορικού Τμήματος και Αρχηγός Διαδρομής: Κική Τσακαλδήμη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *