3η Πεζοπορία μέτριας δυσκολίας, στο Νέστο

Ο ΔΡΟΜΕΑΣ ΘΡΑΚΗΣ εξορμά στην 3η πεζοπορική διαδρομή για αρχάριους!

Στην περιοχή του Νέστου

Ο ΔΡΟΜΕΑΣ ΘΡΑΚΗΣ, ένας σύλλογος οραμάτων και ιδανικών, δημιουργήθηκε για τα παιδιά, τους νέους και όσους οραματίζονται μια καλύτερη σωματική και ψυχική υγεία και φιλοδοξεί να φέρει τα οφέλη του αθλητισμού αλλά και της ζωής κοντά στην φύση στην καθημερινή μας ζωή.

Ύστερα από τις δύο προηγούμενες επιτυχημένες πεζοπορίες που πραγματοποιήθηκαν (στη Δαδιά και στα Λουτρά Τραϊανούπολης) και την δημιουργία προσδοκίας από τους  συμμετέχοντες για την επόμενη δράση του συλλόγου, η δική μας Κική, η  Κική Τσακαλδήμη, του Έβερεστ, την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου, θα πραγματοποιήσει την 3η πεζοπορία του τμήματος… αυτή τη φορά για τους ενήλικες.

Προορισμός…τα στενά του Νέστου, η διάσχιση των οποίων είναι μια από τις ωραιότερες πεζοπορικές διαδρομές που μπορεί κανείς να πραγματοποιήσει στην Ελλάδα. Η διαδρομή είναι εύκολη και κατάλληλη για αρχάριους αλλά και παιδιά άνω των 12 ετών (με συνοδεία γονέα).

Το σημείο εκκίνησης του μονοπατιού βρίσκεται  έξω από το χωρίο Γαλάνη. Το μονοπάτι  ακολουθεί τον ποταμό Νέστο άλλοτε σχεδόν δίπλα στην όχθη του και άλλοτε από ψηλά δίνοντας στον επισκέπτη την ευκαιρία να θαυμάσει από απόσταση τους μαιάνδρους που σχηματίζονται.

Η επιστροφή θα γίνει από το ίδιο μονοπάτι.

Μετά το πέρας της πεζοπορίας και αφού  τα μέλη της ομάδας θα έχουν «χορτάσει» από τις ομορφιές της φύσης,  οι νοστιμιές παραδοσιακής ταβέρνας της περιοχής θα χορτάσει και την  πείνα τους! Εκεί τα μέλη της ομάδας θα έχουν την ευκαιρία να γνωριστούν καλύτερα και να ανταλλάξουν εμπειρίες, καθώς  εξίσου σημαντικό με την πεζοπορία είναι η ουσιαστική επικοινωνία και το μοίρασμα των εμπειριών.

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 3ης Πεζοπορικής Διαδρομής στο Νέστο:

8:00 Αναχώρηση από στάδιο Φώτης Κοσμάς.

09:20  άφιξη στο χώρο στάθμευσης έξω από χωριό Γαλάνη.

9:30 Εκκίνηση πεζοπορίας.

12:15  Επιστροφή στο σημείο εκκίνησης.

Ακολουθεί ελεύθερη ώρα όπου οι συμμετέχοντες μπορούν είτε να απολαύσουν τον καφέ τους στον χώρο αναψυχής,  να απολαύσουν την φύση αλλά και να ασχοληθούν με αθλοπαιδιές όπως πχ τοξοβολία,  που υπάρχουν οργανωμένα στον χώρο.

13:30 ώρα φαγητού σε παραδοσιακή ταβέρνα

15:30 αναχώρηση για την Αλεξανδρούπολη

 

Η μετακίνηση θα γίνει με ναυλωμένο λεωφορείο.

Το κόστος συμμετοχής ορίζεται 18€ για ενήλικες και 15€ για παιδιά άνω των 12 ετών (με συνοδεία γονέα) (δεν περιλαμβάνεται στο ποσό φαγητό).

Μέγιστος αριθμός συμμετοχής, τα 50 άτομα.

 

Σκοπός του πεζοπορικού Τμήματος:

Σκοπός του τμήματος είναι να μυήσει το ευρύ κοινό της περιοχής στο πνεύμα ενός πιο υγιούς τρόπου ζωής που περιλαμβάνει χρόνο στην φύση πεζοπορώντας αλλά και την γνωριμία με τη ζωή στο βουνό, τον τρόπο προστασίας του περιβάλλοντος και την καλύτερη κατανόηση του φυσικού μας κόσμου.

Επίσης στόχος του τμήματος  είναι η γνωριμία των παιδιών και εφήβων με την δραστηριότητα της πεζοπορίας ώστε να εξοικειωθούν από νεαρή ηλικία στις προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε όντας σε ένα βουνό, βελτιώνοντας τις ικανότητες και δεξιότητές τους ενώ παράλληλά αντιλαμβάνονται καλύτερα τον ίδιο τους τον εαυτό.

 

Χρήσιμες πληροφορίες:

Οι πεζοπορίες αρχικά θα πραγματοποιούνται μια φορά το μήνα (ημέρα Κυριακή) και σταδιακά θα αυξάνεται η συχνότητα αυτών.

Πεζοπορικός Εξοπλισμός Ελάχιστος Απαραίτητος Εξοπλισμός
Ελαφρά Ορειβατικά Υποδήματα ή αθλητικά παπούτσια X
Μικρό Σακίδιο Πλάτης X
Καπέλο Ηλίου X
Αντηλιακό X
                     Μπατόν  
Αντιανεμικό-Αδιάβροχο X
Υδροδοχείο 1,5 Λίτρου X
Γυαλιά Ηλίου X
Καπέλο Ηλίου & σκούφο X
Σφυρίχτρα  
Ελαφρύ τζάκετ Χ
2η αλλαξιά  t-shirt X
Fleece X
Γάντια απλά Χ
Κάλτσες Συνθετικές Ορειβατικές X
Κολατσιό (πχ ξηροί καρποί, σοκολάτα, σάντουιτς κτλ)

 

Χ
Ατομικό Φαρμακείο  
Μακρύ παντελόνι (ιδανικά πεζοπορικό) Χ

 

*Οπού  «Χ» δηλώνεται η ανάγκη χρήσης του συγκεκριμένου εξοπλισμού από όλους τους συμμετέχοντες.

**Οι ώρες πορείας αφορούν αποκλειστικά τις ώρες πεζοπορίας χωρίς να συμπεριλαμβάνονται οι  ενδιάμεσες στάσεις ξεκούρασης και υπολογίζονται με αργό ρυθμό βαδίσματος.

*** Ο αρχηγός αποστολής έχει το δικαίωμα να μεταβάλει το πρόγραμμα της πορείας ανάλογα με τις τρέχουσες καιρικές συνθήκες προκειμένου να εξασφαλιστεί η ασφάλεια της ομάδας, αλλά και να αποκλείσει τη συμμετοχή κάποιου ατόμου αν κρίνει ότι δεν καλύπτει τις αναγκαίες προϋποθέσεις για την εκάστοτε διαδρομή.

 

Πως μπορεί κανείς να συμμετάσχει στις πεζοπορίες του συλλόγου Δρομέας Θράκης:

  1. Ενημέρωση για την πεζοπορία (ημερομηνία-πρόγραμμα-τόπος κλπ) από την ιστοσελίδα του συλλόγου, fb, insta, τηλέφωνα επικοινωνίας.
  2. Δήλωση συμμετοχής στο γραφείο του συλλόγου στο Στάδιο Φώτης Κοσμάς (καθημερινές 5-8μμ).
  3. Το κάθε μέλος φέρει την ευθύνη της ατομικής του ακεραιότητας. Για το λόγο αυτό συμπληρώνετε την σχετική Υπεύθυνη Δήλωση που θα σας δοθεί από τον υπεύθυνο του Συλλόγου.
  4. Φροντίστε να δηλώσετε εγκαίρως τη συμμετοχή σας, καθώς θα τηρείτε σειρά προτεραιότητας στις περιπτώσεις που αιτείται η χρήση λεωφορείου για την μεταφορά της ομάδας στον χώρο εκκίνησης.
  5. Γίνετε μέλος του συλλόγου συμπληρώνοντας την φόρμα που θα προμηθευτείτε από τα γραφεία του συλλόγου που βρίσκονται εντός του σταδίου Φώτης Κοσμάς, στην Αλεξανδρούπολη καταβάλλοντας την ετήσια συνδρομή. Με αυτό τον τρόπο θα έχετε προτεραιότητα σε όλες τις δράσεις της ομάδας.

 

Επικοινωνία:

web: www.dromeasthrace.eu

FB: Δρομέας Θράκης

INSTA: dromeasthrace

Τηλ.6974632222-6976976451

 

Αρχηγός Διαδρομής: Κική Τσακαλδήμη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *