Εξερεύνησαν και την Ιάνα Αλεξ/πολης, οι μικροί και μεγάλοι πεζοπόροι του ΔΡΟΜΕΑ ΘΡΑΚΗΣ

Εξερεύνησαν και την Ιάνα Αλεξ/πολης, οι μικροί και μεγάλοι πεζοπόροι του ΔΡΟΜΕΑ ΘΡΑΚΗΣ

 Μια μοναδική εμπειρία έζησαν οι 40  μικροί πεζοπόροι του ΔΡΟΜΕΑ και οι γονείς τους, ανακαλύπτοντας  φυσιολατρικά την Ιάνα, στην 6η πεζοπορική διαδρομή του συλλόγου.  Με τον καιρό σύμμαχο η Κυριακάτικη εξόρμηση ξεκίνησε από την πλατεία της Παλαγίας.

Σε λίγα  λεπτά η μεγάλη παρέα βρίσκονταν στο χωριό της Ιάνας στην πανέμορφη Εκκλησία του Αγίου Δημητρίου, στην οποία μας ξενάγησε ο κ.Ζήσης, υπεύθυνος του ιερού Ναού.

Λίγο αργότερα  τα αυτοκίνητα βρίσκονταν στο σημείο εκκίνησης της πεζοπορίας.  Πρώτος  στόχος η ανακάλυψη του ιδιαίτερου σπιτιού  του «Βούλγαρου» που είναι κρυμμένο μέσα στο δάσος και προκάλεσε την περιέργεια όλων για τον τρόπο χτισίματος του.

Ο τελικός στόχος ήταν η άνοδος στο παλιό Παρατηρητήριο, όπου έγινε το κύριο διάλειμμα για σνάκ , παρακολουθώντας την υπέροχη περιμετρική θέα.

Στο ενδιάμεσο της πορείας οι μικροί πεζοπόροι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οδηγούς μηχανών βουνού, που έκαναν κούρσες.

Για ακόμη μια φορά την πορεία στήριξε η Ελληνική ομάδα διάσωσης.

Το ραντεβού για την 7η πεζοπορική διαδρομή είναι πια στον Πεντάλοφο Ορεστιάδος, την Κυριακή 8 Μαρτίου. Πληροφορίες στο www.dromeasthrace.eu

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *