H πεζοπορική παρέα του ΔΡΟΜΕΑ ΘΡΑΚΗΣ, ανακάλυψε τα Κασσιτερά Σαπών

H πεζοπορική παρέα του ΔΡΟΜΕΑ ΘΡΑΚΗΣ, ανακάλυψε τα Κασσιτερά Σαπών

Σε μια πανέμορφη δασική διαδρομή, στα Κασσιτερά Σαπών, πεζοπόρησαν για 7η φορά στη φετινή σαιζόν, οι περιπατητές του ΔΡΟΜΕΑ. Με αρχηγό αποστολής την Κική Τσακαλδήμη (η 1η Ελληνίδα που πραγματοποίησε  ανάβαση στο Έβερεστ), οδηγό τον Κασσιτεριώτη καθ.φ.αγωγής Γρηγόρη Κενανίδη, την υποστήριξη του πολιτιστικού συλλόγου Κασσιτερών, αλλά και του Δήμου Μαρωνείας-Σαπών, οι συμμετέχοντες έζησαν ακόμη μια πρωτόγνωρη αξέχαστη εμπειρία.

Ο Δήμαρχος Μαρωνείας-Σαπών, Ντίνος Χαριτόπουλος, υποδέχθηκε τους πεζοπόρους στο αρχικό ραντεβού στις Σάπες, αλλά και στον τέλος της διαδρομής στα Κασσιτερά, τους οποίους και ευχαρίστησε για την επιλογή τους, να ανακαλύψουν τις τοπικές όμορφες περιοχές του Δήμου, μιας και πριν λίγο καιρό πεζοπόρησαν και στην Μαρώνεια.

Η διαδρομή περιελάμβανε και θρησκευτικό τουρισμό, με τη επίσκεψη στο ναό του Αγ.Δημητρίου των Κασσιτερών, αλλά και του παρεκκλησίου του Αγίου Νικολάου, που βρίσκεται μέσα σε βράχο.

Ο πρώην πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου, Σάββας Μαυρίδης, έκανε εκτενή ενημέρωση στην ομάδα, ιστορικού, ανθρωπολογικού και  πολιτιστικού ενδιαφέροντος για την περιοχή.

Το μεγαλύτερο μέρος της διαδρομής των 11χλμ, έγινε κάτω από τα φυλλώματα ενός πανέμορφου δάσους με όλα τα είδη δένδρων και λουλουδιών.

Η πεζοπορία όπως κάθε φορά ολοκληρώθηκε με ένα υπέροχο γεύμα.

Για ακόμη μια φορά η πεζοπορία του ΔΡΟΜΕΑ, υποστηρίχτηκε από την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, αλλά και τηρήθηκαν όλες οι αρχές ασφάλειας.

Ο ΔΡΟΜΕΑΣ ΘΡΑΚΗΣ, θα συνεχίσει να προσφέρει διέξοδο από την καθημερινότητα μας, με τις οργανωμένες πεζοπορίες του, που προσφέρουν ευεξία και διασκέδαση, αλλά και ερεθίσματα ήπιας άσκησης, προσβλέποντας σ’ένα υγιεινό τρόπο ζωής.

Κυριακάτικη πεζοπορία με την ομάδα του Δρομέας Θράκης στα Κασσίτερα Σαπών.

Publiée par Θρακιώτισσες Μαμάδες sur Dimanche 14 juin 2020

https://photos.google.com/share/AF1QipOGjHbmdto5Gw7YQ_7IkUaQ74ctScE9IGyjcuDpzFb-HBB7PSiPkcZMOOeFKhomsA?pli=1&key=LVNKNC1GT2M1bnZRX1p6eXJ0UnZYeUQ0RDBsMDNn

H πεζοπορική παρέα του ΔΡΟΜΕΑ ΘΡΑΚΗΣ, ανακάλυψε τα Κασσιτερά ΣαπώνΣε μια πανέμορφη δασική διαδρομή, στα Κασσιτερά…

Publiée par Δρομέας Θράκης sur Mardi 16 juin 2020

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *