Επιστροφή στους αγώνες δρόμου σε συνθήκες covit, με την πετυχημένη διεξαγωγή του 3ου KIRKI TRAIL 2020

Επιστροφή στους αγώνες δρόμου σε συνθήκες covit,
με την πετυχημένη διεξαγωγή του 3ου KIRKI TRAIL 2020
Μια ιδιαίτερη εμπειρία έζησαν οι δρομείς του 3ου KIRKI TRAIL, που θα την θυμούνται για χρόνια. Έτρεξαν σε αγώνα μετά από 9μηνη και πλέον αποχή, αλλά σε συνθήκες covit, με το αυστηρότερο δυνατό υγειονομικό πρωτόκολλο (οι φωτογραφίες το μαρτυρούν).
Ο ΔΡΟΜΕΑΣ ΘΡΑΚΗΣ λοιπόν, σε συνεργασία με την Κοινότητα Κίρκης, κατάφεραν μετά από δύο αναβολές λόγω απαγορεύσεων, να φέρουν σε πέρας, το δύσκολο αυτό εγχείρημα, υποστηριζόμενοι από τον σύνδεσμο κριτών στίβου Θράκης και τον σύλλογο βετεράνων Αλεξ/πολης (χάρισε τα μετάλλια με τον Θράκα Ιππέα, για τους νικητές κατηγοριών), μαζί με το MOTO CLUB Αλεξ/πολης “Οι αγριάνες» και τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό-Περιφερειακό Τμήμα Κομοτηνής (με διασώστες και ασθενοφόρο). Σημαντική η βοήθεια των χορηγών του αγώνα, των επιχειρήσεων LASERDERM, Βιβλιοπωλείο Δημητριάδης, Διατροφικά βοηθήματα Μαλαμίδης, Ασφάλειες Καραμπατζάκη, Bike Center, Green Cola, Ρετσίνα Κάβειρος, Ταβέρνα Κιρκάς, Τρόφιμα Παπαράδης, Ασφαλιστικό Γραφείο Νασίμ Σύριου, ταβέρνα +ουσία, κατάστημα ΟΠΩΡΑ, αλλά και του μελισσοκόμου Μιχάλη Τσολάκη.
Σημαντική και η συμβολή του Δήμου Αλεξ/πολης, που με την καθοδήγηση των Αντιδημάρχων Κυριάκου Αραμπατζή και Ηλία Δαστερίδη, καθαρίστηκε με μηχανήματα μεγάλο κομμάτι της ορεινής διαδρομής.
Οι δύο αγώνες 6200 και 12400μ ολοκληρώθηκαν με επιτυχία, σε μια πανέμορφη διαδρομή που τα είχε όλα (ανηφόρες, κατηφόρες, άσφαλτο, χώμα, δασικό δρόμο, σήραγγα).
Οι απονομές των πρώτων έγιναν ανέπαφα, όπως ανέπαφα, δόθηκαν τα μετάλλια, νερά μπανάνες. Οι δρομείς μέχρι και την εκκίνηση φορούσαν μάσκες, τις οποίες έβγαζαν μόλις ξεκινούσαν, τηρούνταν ευλαβικά οι αποστάσεις, ενά σε όλα τα σημεία υπήρχαν αντισηπτικά. Δεν επιτράπηκαν οι θεατές, κάτι επίσης πρωτόγνωρο, όπως και ο ένας αγώνας από τον άλλο είχαν μεγάλο χρονικό διάστημα απόσταση, για να μην συγχρωτιστούν μεταξύ τους οι αθλητές.
Για την ιστορία οι πρώτοι νικητές ήταν: 6200μ ο Χαράλαμπος Δελής στους άνδρες και η Λίτσα Γιαλαματζή στις γυναίκες και στα 12400μ ο Βασίλης Μπέκας στους άνδρες και η Μαρία Λαμπούδη στις γυναίκες. Τιμής ένεκεν βραβεύθηκε ο μεγαλύτερης σε ηλικία αθλητής των αγώνων, Γιώργος Αλλοίμονος ο οποίος συμμετείχε στην κατηγορία 70-79 ετών.
Ο ΔΡΟΜΕΑΣ ΘΡΑΚΗΣ, ευχαριστεί ιδιαίτερα τους εθελοντές του αγώνα που μετακινήθηκαν από Αλεξ/πολη, αλλά και αυτούς από την Κίρκη, την γιατρό του αγώνα Μαρία Σχοινά και τον Κιρκαλιώτη δημοσιογράφο Γιάννη Ναλμπάντη και το Radiomax για τις πανέμορφες φωτογραφίες του αγώνα. Τα μεγαλύτερα όπως ευχαριστήρια ανήκουν στους Κιρκαλιώτες Θοδωρή Ελευθεριάδη και Χρήστο Καραμπατζάκη (Πρόεδρο της κοινότητας), οι οποίοι πίστεψαν στον αγώνα και έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους για την επιτυχία του και την ανάδειξη του χωριού τους σε ένα αθλητικό και τουριστικό προορισμό.
Το Ραντεβού δόθηκε για το 4ο KIRKI TRAIL το 2021, σε μια κανονικότητα χωρίς ΜΗ.
Τα πλήρη αποτελέσματα του αγώνα υπάρχουν στην σελίδα:
https://kirki-trail.gr/ ενώ όλες οι φωτογραφίες του στο https://www.facebook.com/KirkiTrail

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *