«Η ανάσα μας αξίζει κάθε αγώνα! Ο Kαρκίνος του Πνεύμονα μπορεί να νικηθεί»

«Η ανάσα μας αξίζει κάθε αγώνα! Ο Kαρκίνος του Πνεύμονα μπορεί να νικηθεί»

Η FairLife αναλαμβάνει πρωτοβουλία να συνδέσει την Πρόληψη για τον Καρκίνο του Πνεύμονα με τη φύση, την υγιεινή ζωή, την άθληση, και το βουνό, με στόχο να ευαισθητοποιήσει το ευρύ κοινό ότι ο καρκίνος δεν είναι ανίκητος.
Η «FairLife – Φροντίδα και Πρόληψη για τον Καρκίνο του Πνεύμονα», ο πρώτος μη κερδοσκοπικός οργανισμός για τον καρκίνο του πνεύμονα στη χώρα μας, στηρίζει ενεργά την πρόληψη, τον προσυμπτωματικό έλεγχο και εν γένει την προαγωγή της υγείας, πιστεύοντας στην αξία της άσκησης, της υγιεινού τρόπου ζωής και της επαφής με τη φύση. Στη φύση βρίσκεται το μέσο που πρέπει να αναζητήσουμε για να βοηθήσουμε τον οργανισμό να θεραπευτεί, γιατί η φύση είναι τέλεια και μας παρέχει τα πάντα.
Οι δράσεις που έχουν σχέση με την υγεία των πνευμόνων και την άσκηση είναι συνυφασμένες με όσα πρεσβεύει η FairLife.

Η Κορίνα Πατέλη Bell, πρόεδρος της FairLife LCC, δήλωσε: «Σύμφωνα με το Ιπποκράτη: «Η φύση είναι η θεραπεία της νόσου»
Συστρατευόμαστε προς αυτή την κατεύθυνση με την κορυφαία Ελληνίδα ορειβάτη Κική Τσακαλδήμη για να ενώσουμε τη φωνή μας στον αγώνα για την ενημέρωση για την πρόληψη του Καρκίνου του Πνεύμονα. Η δύναμη της θέλησης είναι η Δύναμη της Ζωής, πόσο μάλλον όταν πρόκειται για ένα μοναδικό κατόρθωμα της ανθρώπινης θέλησης, όπως αυτό της Κικής που το έτος 2017 επιχείρησε στο όρος Έβερεστ, πραγματοποιώντας την πρώτη Ελληνική γυναικεία αποστολή στη κορυφή του κόσμου. Eκεί χρειάστηκε να παλέψει με μια από τις χειρότερες χιονοθύελλες των τελευταίων ετών, σε υψόμετρο άνω των 8.000μ, που καθιστά την κάθε αναπνοή, αυτή την τόσο απλή ανθρώπινη λειτουργία, μια διαδικασία ιδιαίτερα επίπονη».

Η Κική του Έβερεστ, η Κική του Κιλιμάντζαρο και των Άνδεων, η Κική των Άλπεων και του Έλμπρους, η μόνιμα χαμογελαστή Κική των βουνών και των ανθρώπων, πριν λίγες μέρες ένωσε τα χέρια της με αυτά των χιλιάδων ανθρώπων με καρκίνο του πνεύμονα, που η ανάσα τους είναι μια συνεχής και τόσο επίπονη μάχη, δηλώνοντας τα εξής:
«Γνωρίζοντας τι σημαίνει να χάνεις την ανάσα σου, κατανοώ και συναισθάνομαι τους χιλιάδες φίλους που δίνουν τον δικό τους αγώνα.
Η ανάβαση στο Έβερεστ ξεκίνησε ως ανάγκη να δώσω δύναμη στην φωνή μου, να φωνάξω πως όλα είναι δυνατά, αρκεί να το πιστέψουμε και να παλέψουμε. Σήμερα, συγχρονίζω το βήμα μου τη με αυτό της FairLife LCC- Φροντίδα και Πρόληψη για τον Kαρκίνο του Πνεύμονα, στέλνοντας το μήνυμα πως με πίστη και προσπάθεια μπορούμε να ΤΟΝ νικήσουμε. Η μάχη με τον ΚτΠ είναι ένα βουνό που το ανεβαίνουμε μαζί».
Η FairLife ευχαριστεί θερμά την Κική Τσακαλδήμη για την παραχώρηση του Video που ακολουθεί και για την απόφασή της να συμπορευθεί ως FairLife Ambassador, στηρίζοντας τους σκοπούς και τα μηνύματα του φορέα, γιατί «Η Ζωή πρέπει να κόβει την ανάσα και όχι ο καρκίνος του πνεύμονα»!

Δείτε περισσότερα στο video του YouTube που ακολουθεί:
VIDEO KIKHΣ ΤΣΑΚΑΛΔΗΜΗ
To Δελτίο Τύπου είναι αναρτημένο και στην ιστοσελίδα της FairLife: https://fairlifelcc.com/el/nea/i-anasa-mas-axizei-kathe-agona-o-karkinos-tou-pnevmona-borei-na-nikithei/

Λίγα λόγια για την Κική Τσακαλδήμη:
Η Κική γεννήθηκε στην Αλεξανδρούπολη. Αφού αποφοίτησε από τη Σχολή Τεχνολογίας Ιατρικών Οργάνων των ΑΤΕΙ Αθήνας, επιστρέφει στην γενέτειρά της.
Η οπτιμιστική της φύση μετουσιώνεται σε συνεχή παρότρυνση προς όλους, ότι “Τα πάντα είναι εφικτά, αρκεί να το πιστέψουμε”. Και αυτό ακριβώς είναι που την οδήγησε να πραγματοποιήσει το 2017 την πρώτη γυναικεία Ελληνική αποστολή στο όρος Έβερεστ. Έκτοτε μοιράζει τον χρόνο της μεταξύ, προπονήσεων, ομιλιών ως motivational speaker και αρθρογραφίας στο blog της σελίδα της: www.higherthaneverest.org
Άξονας της ζωής της, το ευ ζην. Λάτρης του τένις, δρομέας μεγάλων αποστάσεων & mountainbiker, πιστεύει σε μια βιωματική φόρμα συνεχούς ποιοτικά εξέλιξης.
Επόμενος στόχος να ολοκληρώσει το Explorer’s Grand Slam και να εμπνεύσει όσο περισσότερους ανθρώπους είναι στις δυνάμεις της, να ανέβουν την δικές τους «κορυφές».
Facebook : (20+) Higher Than Everest | Facebook
Instagram: HigherThanEverest

«FairLife- Φροντίδα και Πρόληψη για τον Καρκίνο του Πνεύμονα»
Η «FairLife-Φροντίδα και Πρόληψη για τον καρκίνο του πνεύμονα» είναι ο πρώτος μη κερδοσκοπικός κοινωφελής οργανισμός στην Ελλάδα – μέλος των ΕΛΛΟΚ, LUCE, ELF ,GLCC και IASLC – που ασχολείται αποκλειστικά με τον καρκίνο πνεύμονα και δημιουργήθηκε στη μνήμη του Simon Bell* 57 ετών που έχασε τη μάχη με τον καρκίνο του πνεύμονα τον Αύγουστο του 2020.
Η αποστολή της FAIRLIFE L.C.C. είναι να υποστηρίξει τον ασθενή που πάσχει από καρκίνο του πνεύμονα σε όλη τη δύσκολη διαδρομή του από τη διάγνωση μέχρι τη θεραπεία και παράλληλα να ευαισθητοποιήσει το ευρύ κοινό για την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση, με σκοπό τη μείωση της θνησιμότητας, την πρόσβαση σε διαγνωστικές μεθόδους, κλινικές μελέτες, καθώς και την εξασφάλιση ίσων ευκαιριών πρόσβασης σε καινοτόμες θεραπείες.
*Ο Simon Βell, Average Adjuster, δραστηριοποιήθηκε στην Ελλάδα για σχεδόν 4 δεκαετίες, με αφοσίωση στο χώρο της ναυτιλίας, με τελευταίο σταθμό την εταιρεία «FairSeas Average Adjusters», της οποίας ήταν συνιδρυτής και μέτοχος.

Yπεύθυνη Επικοινωνίας: Nέλλη Καψή

Ναπολέοντος 18, 16673, Γλυφάδα
Τηλ: 213 0165784
Email: korina.bell@fairlifelcc.com
Facebook: https://www.facebook.com/fairlifelcc
Ιnstagram: https://www.instagram.com/fairlifelungcancer/
Website: https://fairlifelcc.com/
YouTube
LinkedIn

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *