Αυτός είναι ο Αλέξανδρος Κοκκίνης! Who is Αλέξανδρος;

who is who
Αυτός είναι ο Αλέξανδρος Κοκκίνης!
Who is Αλέξανδρος;

Σήμερα σας έχουμε ετοιμάσει κάτι ξεχωριστό για την ενότητα who is who! Έφτασε η ώρα να σας “συστήσουμε” με τον Αλέξανδρο Κοκκίνη, ο οποίος από μικρός αγαπά τον αθλητισμό και το έχει κάνει και επάγγελμα!

Πάμε να δούμε τι μας απαντά!

1. Αρχικά που γεννήθηκες, που πέρασες τα παιδικά σου χρόνια, ποια ανάμνηση έχεις κρατήσει περισσότερο μέχρι και σήμερα από την μικρή σου ηλικία;

Γεννήθηκα στην Αθήνα, όπου έζησα μέχρι τα 8 μου χρόνια. Στη συνέχεια, ήρθαμε με τους γονείς μου στην Αλεξανδρούπολη, από την οποία έφυγα στα 18 για να σπουδάσω. Από τα παιδικά μου χρόνια θυμάμαι τα καλοκαίρια στη Σαμοθράκη, να παίζω και να σκαρφαλώνω στους γκρεμούς! Ήμουν υπερκινητικός απο μικρός.

2. Από πότε ξεκίνησες να ασχολείσαι με τον στίβο;

Ξεκίνησα στα 9 και συνεχίζω να προπονούμαι μέχρι σήμερα. Επίσης ήμουν πολύ τυχερός γιατί πέρασα στο ΤΕΦΑΑ Αθηνών το 2003, έναν χρόνο πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας. Έτσι είχα την ευκαιρία να προπονηθώ στον Άγιο Κοσμά και στο ΟΑΚΑ, σε δύο υπερσύγχρονα κέντρα προετοιμασίας της Εθνικής μας. Οι συναθλητές μου ήταν υψηλού επιπέδου, με πολλές νίκες σε ευρωπαϊκά και παγκόσμια πρωταθλήματα. Ο προπονητής μου, φίλος και μέντοράς μου, Μιχάλης Αναγνώστου, με βοήθησε και με βοηθάει πολύ και τον ευχαριστώ για όσα έχω μάθει από αυτόν. Όλα αυτά ήταν για εμένα ένα δεύτερο πανεπιστήμιο σε γνώσεις και εμπειρία.

3. Σε πόσους αγώνες έχεις συμμετάχει και σε πόσα πρωταθλήματα;

Έχω συμμετάσχει σε εκατοντάδες αγώνες, στα 100, 200 και 400 μέτρα. Έχω στη συλλογή μου πάνω από 100 μετάλλια. Κάποιες από τις πρόσφατες διακρίσεις μου είναι η 1η θέση στο Πρωτάθλημα Β. Ελλάδος, η 1η θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ενόπλων Δυνάμεων, η 1η θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Βετεράνων και επίσης η 1η θέση στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα Βετεράνων. Ο επόμενος στόχος είναι το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στην Πορτογαλία!

4. Πως ένιωσες όταν πραγματοποίησες την πρώτη σου νίκη;

…κοιμήθηκα με το μετάλλιο…

5. Ποια είναι τα περισσότερα χιλιόμετρα που έχεις τρέξει;

Έχω τρέξει 42 χιλιόμετρα και 195 μέτρα στην κλασική διαδρομή του Μαραθωνίου. Ωστόσο, η μεγάλη μου αγάπη είναι τα σπριντ.

6. Πες μας μια δυσκολία που έχεις αντιμετωπίσει στο άθλημα του στίβου

Οι αθλητές του στίβου στη χώρα μας αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα, όπως οι ελλιπείς εγκαταστάσεις και η μηδαμινή χρηματοδότηση. Τα τελευταία χρόνια προπονούμαι στην Αλεξανδρούπολη, όπου η κατάσταση είναι ακόμη δυσκολότερη σε σχέση με τα μεγάλα αστικά κέντρα. Σε αυτό συμβάλλουν και οι καιρικές συνθήκες, οι οποίες μας επιτρέπουν να προπονούμαστε έξω για μια μικρή χρονική περίοδο.

7. Προπονείς και τα παιδιά που δίνουν πανελλήνιες και θέλουν να περάσουν σε αθλήματα. Πως νιώθεις για αυτό, σε αγχώνει;

Προπονώ κυρίως παιδιά και αθλητές στίβου. Κάποιες φορές βοηθάω μαθητές που προετοιμάζονται για αθλήματα σε σχολές. Αυτό δε με αγχώνει καθόλου και το ίδιο προσπαθώ να περάσω και στα παιδιά. Άλλωστε η προπόνηση είναι μια καλή εκτόνωση μετά από το διάβασμα.

8. Είσαι μέλος κάποιου συλλόγου ή κάποιας ομάδας;

Είμαι προπονητής στίβου με ειδικότητα στους δρόμους. Τα τελευταία δύο χρόνια είμαι ένας από τους προπονητές του συλλόγου “Δρομέας Θράκης”. Ταυτόχρονα, δεν έχω σταματήσει να αγωνίζομαι. Συμμετέχω σε αγώνες εντός και εκτός Ελλάδας, ως αθλητής του Συνδέσμου Ελλήνων Βετεράνων Αθλητών Στίβου Αλεξανδρούπολης (ΣΕΒΑΣ).

9. Αν μπορούσες κάτι να άλλαζες στον κόσμο τι θα ήταν αυτό;

Θα σήκωνα από τον καναπέ αυτούς που δε γυμνάζονται! Δεν μπορούν να φανταστούν πόσο καλύτερα θα ένιωθαν με λίγη άσκηση στην καθημερινότητά τους.

10. Τέλος παρακολουθείς το e-evros.gr; Ποια κατηγορία σου αρέσει περισσότερο και γιατί;

Στο e-evros.gr παρακολουθώ τη σελίδα με τις ειδήσεις, μέσα από αυτήν ενημερώνομαι για τα νέα της πόλης μας.

Επιμέλεια: Φ. Δούκογλου

Φωτ.: Αντώνης Μαργαρίτης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *