Προγράμματα εκπαίδευσης κατά του Doping από τον ΕΟΚΑΝ

http://www.youtube.com/watch?v=iBdHXUx4XmA&t=49m44s

Προγράμματα εκπαίδευσης κατά του Doping από τον ΕΟΚΑΝ

Με θέμα τον ΕΟΚΑΝ (Εθνικός Οργανισμός Καταπολέμησης του Doping) συνομίλησε ο τεχν.δντης του ΔΡΟΜΕΑ ΘΡΑΚΗΣ, Κώστας Πατερόπουλου, κατά την διάρκεια των ειδήσεων του ThrakiNet, με τον Γιώργο Ροδινό, Εκτελεστικό Διευθυντή του Οργανισμού.
Μίλησαν για την νέα στρατηγική στην ενημέρωση και πρόληψη από το doping, μέσω του ΕΟΚΑΝ, ο οποίος συστήθηκε πρόσφατα.
Αθλητές, προπονητές, γιατροί, υποστηρικτικό προσωπικό, αλλά γονείς και φίλαθλοι, έχουν την υποχρέωση να προσπαθούν για την τήρηση του «ευ αγωνίζεσθαι», για έναν αθλητισμό δίκαιο, όπου θα επιβραβεύεται η προσπάθεια του αθλητή.
Για το σκοπό αυτό, ο WADA σε παγκόσμια κλίμακα αλλά και ο Ε.Ο.ΚΑ.Ν. σε εθνική κλίμακα χρησιμοποιούν ως βασικό όπλο στην “μάχη” για έναν καθαρό και δίκαιο αθλητισμό την εκπαίδευση.
Στο πλαίσιο αυτό, ο Ε.Ο.ΚΑ.Ν. δραστηριοποιείται ενεργά με τους ακόλουθους τρόπους: Με σεμινάρια επιμόρφωσης σε αθλητές και το υποστηρικτικό προσωπικό τους, δημοσιογράφους, μαθητές και καθηγητές. Παράλληλα, δημιουργεί εκπαιδευτικό υλικό, το οποίο είναι διαθέσιμο μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του Οργανισμού, αλλά και τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης.
Παράλληλα δίνει ενεργό παρών σε αθλητικές διοργανώσεις, μοιράζοντας υλικό και ενημερώνοντας πολύπλευρα για το ντόπινγκ και τις βλαβερές συνέπειές του.
To δελτίο παρουσίασε ο Σταύρος Παπαδόπουλος.
Μάθετε για τον ΕΟΚΑΝ: https://www.eokan.gr/
http://www.youtube.com/watch?v=iBdHXUx4XmA&t=49m44s

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *