Trekking στα βουνά της Πίνδου & στη Δρακόλιμνη με την Κική μας

Trekking στα βουνά της Πίνδου & στη Δρακόλιμνη (πλήρες πρόγραμμα)

3 ημέρες

1η Ημέρα. Ημέρα ταξιδιού & μετακίνησης όλων των συμμετεχόντων στο event, για την πρώτη συνάντηση της ομάδας στο χωριό Αρίστη, όπου θα δειπνήσουμε & θα διανυκτερεύσουμε την Τετάρτη το βράδυ (ώρα συνάντησης 18:30 – 20:30).
2η Ημέρα. Μεταφορά το πρωί στο χωριό Βίκος, απ’ όπου και θα ξεκινήσει η πρώτη πεζοπορία στο ομώνυμο φαράγγι, όπου περνώντας τις πηγές του ποταμού Βοϊδομάτη θα προσεγγίσουμε στον τελικό προορισμό του trekking, τον οικισμό του Μικρού Πάπιγκο στο οποίο και θα διανυκτερεύσουμε την τρέχουσα βραδιά, καθώς και τις υπόλοιπες ημέρες του ταξιδιού. Συνολική διάρκεια trekking 5:30 – 6:00 ώρες.
3η Ημέρα. Έναρξη του δεύτερου trekking πολύ νωρίς το πρωί αυτής της ημέρας (06:00), για έναν από τους πιο μαγικούς προορισμούς του μεγαλύτερου χερσαίου Δρυμού της χώρας μας, ειδικά την χειμερινή περίοδο, την διάσημη Δρακόλιμνη. Συνολική απόσταση περίπου 16 χλμ. & διάρκεια περί τις 10:00 ώρες.
4η Ημέρα. Ένα trekking – δύο διαδρομές, που θα λάβουν χώρα το Σάββατο, τελευταία ημέρα πεζοποριών. Η πρώτη που θα έχει για προορισμό τις παγωμένες φυσικές βάθρες στο Φαράγγι του Ρογκοβού και η δεύτερη στη κορυφή Γκραμπάλα, ακριβώς πάνω από τους γκρεμούς του Βοϊδομάτη ποταμού, η οποία και αποτελεί κατά προσωπική εκτίμηση μια από τις ομορφότερες πανοραμικές θέες της Πίνδου. Συνολική διάρκεια trekking και για τις δύο περίπου 4:00 ώρες. Νωρίς το βράδυ του Σαββάτου, θα δειπνήσουμε σε privet χώρο restaurant, σε μια από τις αξιολογότερες κουζίνες των ανθρώπων των Ζαγοροχωριών, μια θεματική γαστρονομικά οργανωμένη βραδιά, που θα περιλαμβάνει και παράλληλη οινογευσία από αμπελώνες των Χιλιανών Άνδεων, μια μικρή επιβράβευση σε όλους μας για τις συνολικά είκοσι ανεκτίμητες ώρες πεζοπορίας που δωρίσαμε στους εαυτούς μας.
5η Ημέρα. Την Κυριακή όλο το πρόγραμμα αποτελείται από ένα άρτια σχεδιασμένο tour της ομάδας με μισθωμένο mini Bus, με αρχικό προορισμό το χωριό Ηλιοχώρι (65 χλμ.), έναν από τους πιο αρχαίους οικισμούς της ηπειρωτικής Ελλάδας, όπου και θα δούμε τους καταράκτες ¨Μπάλτα ντι Στρίνγκα¨. Σειρά έχουν τα σκαλιά του Bραδέτου που καταλήγουν στο εξίσου όμορφο Καπέσοβο, το γεφύρι του Πλακίδα καθώς και το αντίστοιχο του Κόκκορη δίπλα στη σπηλιά του Νταβέλη. Σε όλα τα αξιοθέατα που επιλέχθηκαν για το Κυριακάτικο tour, θα πραγματοποιούμε σύντομη στάση και μικρή μετακίνηση πεζή, για το πλήρες της τελικής εικόνας του εκάστου μνημείου που επισκεπτόμαστε. Συνολικός χρόνος 4:00 ώρες. Τερματίζουμε αυτή την πενταήμερη εμπειρία μας με την επιστροφή μας στον οικισμό Αρίστη περί της 14:00.
Το συνολικό κόστος του event ανέρχεται στα 400 euro κατ’ άτομο και στην τιμή συμπεριλαμβάνονται και οι τέσσερις διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία, το κόστος των τριών trekking, η μίσθωση mini Bus για τις διαδρομές που αποτελούν ολόκληρο το πρόγραμμα της τελευταίας ημέρας, καθώς και το θεματικό τελευταίο γεύμα του team, που θα γίνει την βραδιά του Σαββάτου.
Για την πραγματοποίηση του booking απαιτείται η προκαταβολή του ήμισυ του τελικού κόστους (200 euro).
Αριθμός συμμετεχόντων 12 ενήλικες (θα τηρηθεί η αύξουσα σειρά του booking).
Υπάρχει περίπτωση ο διοργανωτής να τροποποιήσει μερικώς και σε ελάχιστη κλίμακα το τελικό πρόγραμμα, καθώς το ζητούμενο της ποιότητας των standards σε όλες τις εκφάνσεις του event, λόγω των συγκεκριμένων ημερών που λαμβάνει χώρα, αποτελεί για εμάς μια συνεχή προσπάθεια για την ποιοτική αναβάθμιση του σε όλους του τομείς.
Ο διοργανωτής έχει το δικαίωμα να μεταβάλει το πρόγραμμα των δραστηριοτήτων λόγω ιδιαίτερων καιρικών συνθηκών καθώς και έντονων μετεωρολογικών φαινομένων που επηρεάζουν τους τομείς της ασφάλειας των ανθρώπων που συμμετάσχουν στο event, είτε άμεσα, είτε μεσοπρόθεσμα.
Καθ’ όλη τη διάρκεια του Event θα τηρηθούν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα που απαιτούνται από το αρμόδιο υπουργείο και όπως αυτά πιθανώς να διαμορφωθούν έως την έναρξη ή και κατά την διάρκεια ακόμα του event. Ο διοργανωτής δηλώνει με την παρούσα ότι αν λόγω των προαναφερθέντων προκύψει οιοδήποτε θέμα πληθυσμού των συμμετεχόντων ατόμων στις δραστηριότητες που αναπτύσσει, θα προβεί άμεσα σε διορθωτική ή μεταβολή τους ώστε να μην προβεί σε καμία έκνομη ενέργεια.
Για την έγκυρη κράτηση στο booking, επικοινωνείτε τηλεφωνικά με τον Καζάκο Γιώργο στο 6973 827 827 ( 10:30 – 21:00) ή με email στο info@higherthaneverest.org, από την Τρίτη 28 Δεκεμβρίου έως και την Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2022.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *