Πεζοπορική διαδρομή στους Αγίους Θεοδώρους του Άβαντα – Κυριακή 17/4

Πεζοπορική διαδρομή στους Αγίους Θεοδώρους του Άβαντα – Κυριακή 17/4

Ήρθε η στιγμή να επισκεφτούμε το Εκκλησάκι των Αγίων Θεοδώρων που κοσμεί την ευρύτερη περιοχή του Άβαντα και αποτελεί ένα σημαντικό εύρημα της Εκκλησιαστικής μας κληρονομιάς.

Μετά και τις τελευταίες πλημμύρες της προηγούμενης χρονιάς η πρόσβαση στο σημείο είναι ακόμη δύσκολη και χρειάζεται όχημα με δυνατότητες κίνησης εκτός δρόμου λόγο των μεγάλων ζημιών στις κοιτοστρώσεις του ρέματος ειρήνης ή πεζός κατά μήκος της σιδηροδρομικής γραμμής το οποίο είναι και επικίνδυνο για ευνόητους λόγους.Έτσι μετά από την πρωτοβουλία του προέδρου της Κοινότητας του Άβαντα κ.Χατζηγεωργίου και τη συνδρομή του πρωτεργάτη όλης της προσπάθειας ανάδειξης της περιοχής μας μέσω της διάνοιξης και συντήρησης των μονοπατιών κ.Μιχάλη Ζεχερλή προέβησαν και με την συμμετοχή άλλων εθελοντών που έχουν αγάπη για το ίδιο αντικείμενο στη δημιουργία ενός νέου μονοπατιού που κάνει την πρόσβαση στην Εκκλησία των Αγίων Θεοδώρων προσπελάσιμη ανεξαρτήτως καιρικών συνθηκών.

Διαδρομή:

Το συγκεκριμένο μονοπάτι θα ακολουθήσουμε κι εμείς την ερχόμενη Κυριακή στις 17 Απριλίου 2022. Αποτελεί και ένα από τα πολλά που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα του Φορέα Διαχείρισης της περιοχής μας.! Το μονοπάτι ξεκινά από την πλατεία του χωριού του Άβαντα και είναι μήκους 14 χλμ με το ίδιο σημείο εκκίνησης και τερματισμού αμφίδρομης διαδρομής. Ξεκινώντας ακολουθούμε αγροτικό δρόμο και στη συνέχεια την αντιπυρική ζώνη ανεβαίνοντας μέχρι το ύψωμα απέναντι από τα κάστρα του χωριού με πανοραμική θέα όλης της περιοχής. Στη συνέχεια κατηφορίζοντας μέσα από δασικό δρόμο συναντάμε το μονοπάτι το οποίο μας οδηγεί παράλληλα με τις σιδηροδρομικές γραμμές και αφού περπατήσουμε για λίγο διασχίζουμε λίγα μέτρα ένα μονοπάτι παράλληλα με το ρέμα ειρήνης έως ότου φτάσουμε στην αλάνα πριν το Εκκλησάκι των Αγίων Θεοδώρων δίπλα από τη σιδηροδρομική γραμμή.

Ακολουθώντας στη συνέχεια το μονοπάτι που ξεκινά από τους πρόποδες της σπηλιάς ανεβαίνουμε τα σκαλάκια με προσοχή και φτάνουμε στο σημείο όπου και θα θαυμάσουμε το μοναδικό αυτό βραχώδες ναό. Θα μπούμε λίγα άτομα κάθε φορά στο ναό με μεγάλη προσοχή και ευλάβεια και στη συνέχεια θα κατέβουμε στους πρόποδες της σπηλιάς και θα απολαύσουμε το μεγάλο μας διάλειμμα στη σκιά ενός υπερεονόβιου πλατάνου που κοσμεί την περιοχή. Στη συνέχεια ακολουθώντας την ίδια διαδρομή επιστρέφουμε στην πλατεία του χωριού όπου και θα απολαύσουμε το γεύμα μας σε τοπική ταβέρνα της περιοχής. Ανάλογα με τον καιρό και την κατάσταση των αγροτικών δρόμων θα δούμε εάν μπορέσουμε έχοντας πρόσβαση όσο γίνεται ποιο κοντά στην αρχή του μονοπατιού να μειώσουμε το μήκος της διαδρομής κατά 2-3 χιλιόμετρα.

———————————————————————————————————————————-

Μπορούν να συμμετέχουν και παιδιά από 12 ετών, με αθλητικό επίπεδο και συνοδεία γονέα.

Η μετακίνηση θα γίνει μόνο με ΙΧ

Σημείο Συνάντησης: Κάτω Πλατεία Άβαντα-Στην βρύση-Στο κτίριο του συλλόγου

Ώρα συνάντησης:9,30-9.45

Έναρξη διαδρομής: 10.00

Η συμμετοχή με ΙΧ ορίζεται στα 6 ευρώ το άτομο και 5 ευρώ το παιδί (10 ευρώ το ζευγάρι ή γονέας και παιδί)

Δηλώσεις συμμετοχής γίνονται στην φόρμα: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSc-z-lIvnfFbp4GzS9CMPz3bqnl9Bqc2td8SgnaGM2jMnjNOg/viewform?vc=0&c=0&w=1&flr=0

Τα χρήματα θα κατατίθενται στον λογαριασμό του ΔΡΟΜΕΑ ΘΡΑΚΗΣ, στην τράπεζα Πειραιώς: GR3101711830006183148954801.

Εάν η κατάθεση γίνει από άλλη τράπεζα πρέπει να καταβληθεί και το αντίστοιχο πέναλτι.

Μπορείτε να κάνετε την εγγραφή σας, δια ζώσης και στο γραφείο του ΔΡΟΜΕΑ, στο στάδιο Φώτης Κοσμάς, καθημερινές 5-8μμ.

Αρχηγός αποστολής-Δημήτρης Κωστόπουλος-τηλ.6937318054 

Την πεζοπορία υποστηρίζει η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης (ΕΟΔ)


θα τηρηθούν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα της ΓΓΑ.

Λόγω συνωστισμού, οι συμμετέχοντες πρέπει να παρουσιάσουν στον αρχηγό αποστολής, στο σημείο συνάντησης της πεζοπορίας, ένα από τα παρακάτω έγγραφα σύμφωνα με το Υγειονομικό πρωτόκολλο:

Πεζοπόροι (18 ετών και άνω) : PCR εντός 72 ωρών ή rapid test εντός 48 ωρών (με εξαίρεση όσους προσκομίζουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης (σε ισχύ).

Πεζοπόροι έως και 17 ετών: επίδειξη self test εντός 24 ωρών πριν την πεζοπορία (συστήνεται την ημέρα της πεζοπορίας).

—————————————————————————-

Απαραίτητος εξοπλισμός: Πεζοπορικά παπούτσια, πεζοπορικό ζευγάρι μπαστούνια, ισοθερμικό t-shirt/μακρυμάνικο, μια στεγνή αλλαξιά ρούχα για την επιστροφή, fleece, ελαφρύ αντιανεμικό/ jacket, ζεστό καπέλο, γυαλιά, νερό 1,5 λίτρο, σνακ, γάντια για όσους έχουν ευαισθησία, προσωπικό φαρμακείο, ατομικό σακίδιο πλάτης

…και μην ξεχάσετε την καλή σας διάθεση!

 

Επικοινωνία:

web: www.dromeasthrace.eu

FB: Δρομέας Θράκης – INSTA: dromeasthrace

Τηλ. 69076050156937318054

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *