5ο VIA EGNATIA RUN: το VIA EGNATIA RUN των ρεκόρ

5ο VIA EGNATIA RUN: το VIA EGNATIA RUN των ρεκόρ
Με ρεκόρ στις συμμετοχές των δρομέων, αλλά και σε χρόνους τερματισμού, ολοκληρώθηκε με τεράστια επιτυχία ο 5ος Διεθνής Αγώνας Δρόμου VIA EGNATIA RUN, που διοργάνωσε η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης – Περιφερειακή Ενότητα Έβρου την Κυριακή 15 Μαΐου 2022 στην Αλεξανδρούπολη.
Η συμμετοχή μυημένων δρομέων, πολιτών όλων των ηλικιών, παιδιών και ΑμεΑ άγγιξε τα ανώτατα όρια εγγραφών και για τις τέσσερις διαδρομές του VIA EGNATIA RUN, Ημιμαραθώνιος 21.097,5 μ., Λαϊκός Αγώνας Δυναμικού Βαδίσματος 5.000 μ., 400 μ. για ΑμεΑ και 800 μ. για παιδιά, οδηγώντας την Οργανωτική Επιτροπή να ανακοινώσει «SOLD OUT» εγγραφών την προπαραμονή του αγώνα και να ανοίξει επιπλέον 100 θέσεις για τους ενδιαφερόμενους της τελευταίας στιγμής.
«Μετά από δυο χρόνια περιορισμών λόγω της πανδημίας, η αθρόα συμμετοχή του κόσμου δικαιώνει τις προσπάθειές μας να διοργανώσουμε έναν ξεχωριστό αγώνα δρόμου με ιδιαίτερα ποιοτικά χαρακτηριστικά και υψηλό επίπεδο οργάνωσης. Οι αθλητές έτρεξαν ακολουθώντας την μπλε γραμμή, παράλληλα στην αρχαία Εγνατία Οδό, σε έναν αγώνα πιστοποιημένο και διεθνώς αναγνωρισμένο», δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτριος Πέτροβιτς. Και συνέχισε: «Ευχαριστώ θερμά τους θεσμικούς φορείς και τους μεμονωμένους εθελοντές που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας και συμμετείχαν στο πλευρό μας συμβάλλοντας τα μέγιστα στην επιτυχή και ασφαλή υλοποίηση της μεγάλης αθλητικής γιορτής του Έβρου. Ιδιαίτερα ευχαριστώ τους κατοίκους των οικισμών Λουτρών, Άνθειας, Αρίστηνου, Απαλού, Μαΐστρου, καθώς και όλους όσοι βρέθηκαν στον τερματισμό, για τη ζέση με την οποία υποδέχτηκαν τους δρομείς του VIA EGNATIA RUN, για τα ενθαρρυντικά λόγια και την ένθερμη υποστήριξη που τους προσέφεραν. Ευχαριστώ, επίσης, τους 2.000 δρομείς που πλημμύρισαν την πόλη συμμετέχοντας στο VIA EGNATIA RUN, σε αυτή τη διαδρομή που ενώνει τον αθλητισμό με την ιστορία και τον πολιτισμό. Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για το 2023».
Οι νικητές του VIA EGNATIA RUN 2022 είναι οι εξής:
ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ
Κατηγορία Ανδρών
1ος Κωνσταντίνος Γραμμένος 1:18
2ος Κωνσταντίνος Σιωπίδης 1:21
3ος Πέτρος Τσιτσεκλής 1:24
Κατηγορία Γυναικών
1η Δήμητρα Ζλάτκου 1:45
2η Μαρία Μάρτζιου 1:51
3η Νάντια Μπακατινάκη 1:55
ΛΑΪΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ – ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΒΑΔΙΣΜΑ 5.000 μ.
Κατηγορία Ανδρών
1ος Θανάσης Πρεπούδης 18:06
2ος Ιωάννης Καλούδης 18:10
3ος Βασίλης Μανουσάκης 18:16
Κατηγορία Γυναικών
1η Ευαγγελία Γιαλαματζή 21:49
2η Στέλλα Τσέγκου 22:32
3η Βασιλική Ντάσιου 24:29
ΟΜΑΔΙΚΟ ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΥ
1η Ομάδα – ΛΥΚΟΙ ΚΕΧΑΓΙΟΓΛΟΥ
Φώτης Μουρατίδης
Ηλίας Γκρόζος
Χρήστος Γιαννακάκης
2η Ομάδα – RODOPI RUNNERS
Κωνσταντίνος Σιωπίδης
Γιώργος Λεού
Παναγιώτης Κασιμάτης
3η Ομάδα – ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ
Δήμος Μπροντίδης
Δήμος Λάτας
Δημήτρης Δοσίδης
Ως προς τα ρεκόρ του VIA EGNATIA, στον Ημιμαραθώνιο ο Κωνσταντίνος Γραμμένος από τον Λαγκαδά κατέρριψε με 1:18:07 το 1:19:24 του Χαράλαμπου Βούλκου από το 2018, και στον Λαϊκό Αγώνα Δυναμικού Βαδίσματος ο Θανάσης Πρεπούδης από το Σουφλί με το 18:06 κατέρριψε το ρεκόρ διαδρομής που κατείχε ο Χαράλαμπος Δελής με 19:02 από το 2019.
Στον αγώνα συμμετείχαν αθλητές από διάφορες πόλεις της Ελλάδας, όπως Αθήνα, Κόρινθο, Θεσσαλονίκη, Κοζάνη, Βόλο, Πολύγυρο, Κιλκίς, Σέρρες, Δράμα, Καβάλα, Ξάνθη, Κομοτηνή, Διδυμότειχο, Ορεστιάδα, Αλεξανδρούπολη, καθώς και από την Κύπρο, την Βουλγαρία, την Τουρκία.
Στο πλαίσιο των παράλληλων δράσεων του VIA EGNATIA RUN πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου 14 Μαΐου 2022 στο ΝΟΜΑΡΧΕΙΟ, Ημερίδα με θέμα «Αθλητισμός & Υγεία». Για τα οφέλη της άθλησης και της σωματικής άσκησης γενικά, και ειδικότερα του δρομικού κινήματος, μέσω της συμμετοχής και της προσπάθειας, στη σωματική και ψυχική υγεία και ευεξία, μίλησαν η Γραμματέας του Συλλόγου Φίλων και Καρκινοπαθών Ν. Έβρου «ΣΥΝΕΧΙ-ΖΩ» και ψυχολόγος Χριστίνα Παλαιολόγου, η Πρόεδρος του Συλλόγου Διαβητικών Ν. Έβρου Αικατερίνη Μαυρομάτη και ο δρομέας μεγάλων αποστάσεων Βασίλειος Τσικρικάς.
Επίσης, το βράδυ του Σαββάτου 14 Μαΐου 2022 στον αύλειο χώρο του ΝΟΜΑΡΧΕΙΟ, σε μια σεμνή τελετή, τιμήθηκε ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης για την προσφορά του στον VIA EGNATIA RUN από τον Αντιπεριφερειάρχη Έβρου Δημήτριο Πέτροβιτς. Στη συνέχεια, οι δύο άντρες άναψαν το βωμό του VIA EGNATIA RUN παραλαμβάνοντας τη φλόγα του VIA EGNATIA RUN από έναν εννιάχρονο δρομέα του αγώνα, ο οποίος έτρεξε συμβολικά από τον Φάρο της Αλεξανδρούπολης έως το ΝΟΜΑΡΧΕΙΟ.
Όλοι οι δρομείς συμμετείχαν δωρεάν στον αγώνα λαμβάνοντας αναμνηστικό μπλουζάκι, ενώ σε όσους τερμάτισαν απονεμήθηκε το πρωτότυπο, ανάγλυφο μετάλλιο του VIA EGNATIA RUN με τη ΝΙΚΗ της ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ.
Και σε αυτόν τον αγώνα η Περιφερειακή Ενότητα Έβρου είχε στο πλευρό της πλειάδα φορέων που συνέδραμαν εθελοντικά, καθώς και μεμονωμένους εθελοντές, οι οποίοι μερίμνησαν για την ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή του αγώνα υπό τις κατευθύνσεις και οδηγίες των μελών της Οργανωτικής Επιτροπής.
Ο αγώνας VIA EGNATIA RUN πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, του ΣΕΓΑΣ και της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, με την υποστήριξη της Βιομηχανίας Ξύλου AKRITAS, της ΤΕΚΑΛ Α.Ε., της Dole και της ΒΙΚΟΣ. Συνεργαζόμενοι θεσμικοί φορείς: Δήμος Αλεξανδρούπολης, XII Μηχανοκίνητη Μεραρχία Πεζικού «ΕΒΡΟΣ», Διεύθυνση Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης – Τμήμα Τροχαίας, Σύνδεσμος Κριτών Κλασικού Αθλητισμού Θράκης, ΕΚΑΒ Θράκης, Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός – Παράρτημα Αλεξανδρούπολης, Ελληνική Ομάδα Διάσωσης – Παράρτημα Έβρου και Παράρτημα Ροδόπης, Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών & Ναυαγοσωστών του Περιφερειακού Τμήματος Κομοτηνής του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Γενικό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Έβρου, Κρατικός Αερολιμένας Αλεξανδρούπολης «Δημόκριτος», Οργανισμός Λιμένα Αλεξανδρούπολης, Εφορεία Αρχαιοτήτων Έβρου, Αθλητικός Σύλλογος Ατόμων με Αναπηρία Αλεξανδρούπολης «Κότινος», Νομαρχιακός Σύλλογος Ατόμων με Αναπηρία Έβρου, Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Αλεξανδρούπολης, Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών – Περιφερειακό Τμήμα Έβρου-Ροδόπης-Ξάνθης, Δημοτική Κοινότητα Λουτρών, Πολιτιστικός και Επιμορφωτικός Σύλλογος Άνθειας – Αρίστηνου «ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ», Λαογραφικός Πολιτιστικός Σύλλογος Απαλού Αλεξανδρούπολης «Ο ΦΑΡΟΣ», Πολιτιστικός Σύλλογος Μαΐστρου, Αστικό ΚΤΕΛ Αλεξανδρούπολης, Moto Club Alexandroupolis «ΟΙ ΑΓΡΙΑΝΕΣ», Baila Conmigo, Ένωση Πολιτιστικών Φορέων Έβρου.
Χορηγός επικοινωνίας ήταν η ΕΡΤ 3, η ΕΡΤ Ορεστιάδας και η ΕΡΤ Κομοτηνής.
Το πλούσιο φωτογραφικό υλικό της διοργάνωσης είναι διαθέσιμο δωρεάν στον παρακάτω σύνδεσμο https://alexoudis.zenfolio.com/f1008392031
.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *