Ο Κωστής Παπαμαρκάκης, μιλά από το Παγκόσμιο στίβου , στο Όρεγκον των ΗΠΑ

Απευθείας με Όρεγκον των ΗΠΑ, είχα την χαρά να επικοινωνήσω το βράδυ της Δευτέρας (πρωί τοπικής ώρας), με τον προπονητή στίβου, τον ΠΑΠΑΜΑΡΚΑΚΗΣ ΚΩΣΤΗΣ και να μας δώσει κλίμα από το Παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου που γίνεται εκεί, αυτές τις ημέρες.
Η επαφή με τον Κωστή, τον κρητικό φιλόσοφο-προπονητή των “δυνατών” του στίβου (φίλος από τα χρόνια του ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής), έγινε μέσα στο δελτίο ειδήσεων του ThrakiNet, με αφορμή την κατάκτηση της 9ης θέσης στον τελικό της σφυροβολίας, από τον αθλητή του Χρήστο Φρατζεσκάκη.
Αφού μάθαμε για τις προσπάθειες των Ελλήνων αθλητών στους αγώνες και ακούσαμε την περιγραφή των μοναδικών αθλητικών εγκαταστάσεων που υπάρχουν εκεί, επικεντρωθήκαμε στην καλή πρακτική που εδώ και χρόνια ο Κωστής καταφέρνει να μας παραδειγματίζει, παρά τις τεράστιες αντιξοότητες που αντιμετωπίζει στον πρωταθλητισμό.
Μιλήσαμε λοιπόν για τον προσωπικό αγώνα που δίνει στα Χανιά και την θετική του εξέλιξη, να αναδείξει την αγαπημένη του σφυροβολία, παρακινώντας τοπικούς φορείς να δημιουργήσουν αξιοπρεπείς συνθήκες προπόνησης στους αθλητές του και στα παιδιά των Χανίων.
Η κουβέντα μας έκλεισε με μαντινάδα μοναδική όλο νόημα για τις δυσκολίες του πρωταθλητισμού και την μοναξιά του.
Για την επιτυχία του αθλητή του έγραψε στο προσωπικό του λογαριασμό:
“Ψηλά πετούν οι αετοί και χαμηλά οι κοράκοι…
Γι’ αυτό στα “νέφη” τη φωλιά την έχεις Φραντζεσκάκη…
9ος στον τελικό του Παγκοσμίου πρωταθλήματος έχω πολλούς λόγους να ‘μαι περήφανος για αυτή την εμφάνιση, τους λόγους τους κρατώ μέσα μου. Εμείς συνεχίζουμε την μοναχική διαδρομή προς την καταξίωση που ξεκίνησε απ’ τις αμμουδιές και συνεχίζεται στα τιμημένα χωράφια μόνο με τους λίγους που μας αγαπούν και μας σέβονται.”
O Κωστής Παπαμαρκάκης είναι Ομοσπονδιακός προπονητής του ΣΕΓΑΣ και ανήκει στον σύλλογο Χανίων, ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ.
Παρουσίασε το δελτίο ο STavros PApadopoulos
Το video της συνέντευξης:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *