Απολογιστικό κείμενο, πεζοπορίας Λευκίμης

“Άλλη μια όμορφη εξόρμηση στην περιοχή της Λευκίμης και του Τυχερού ολοκληρώθηκε με επιτυχία αφήνοντας μας τα πιο όμορφα συναισθήματα.!
Ξεκινήσαμε με την ξενάγηση στην Έκθεση Απολιθωμάτων του κ. Ζαχαρία Μπουμπόπουλου όπου μας έγινε και μια ενημέρωση των όσων είδαμε και στη συνέχεια περιηγηθήκαμε μέσα στο δάσος όπου σώζονται σε 14 σημεία απολιθώματα δέντρων και μετά ακολουθήσαμε το μονοπάτι που οδηγεί στο χωριό της Λευκίμης.!
Εκεί απολαύσαμε τον καφέ μας κάνοντας και το διάλειμμα μας στα παραδοσιακά καφενεία του χωριού.!
Στη συνέχεια επισκεφθήκαμε τον Ιερό Ναό Γεννήσεως της Θεοτόκου που χρονολογείται από τα τέλη του 17 αιώνα και στις αρχές του 18 όπου και μας έγινε ενημέρωση από τις κυρίες Ιωάννα Φούτση και Βασιλική Καραθανάση μόνιμες κατοίκους του χωριού της Λευκίμης για την ιστορία της Εκκλησίας και του χωριού.!
Έπειτα ακολουθώντας μια κυκλική διαδρομή επιστρέψαμε στο σημείο εκκίνησης και επιβιβαστήκαμε στα οχήματα συνεχίζωντας την δράση μας προς τη λίμνη του Τυχερού.!
Αφού είδαμε και τις ομορφιές της λίμνης και της γύρω περιοχής κλείσαμε τη μέρα μας με ένα όμορφο γεύμα στην παραδοσιακή ταβέρνα του χωριού “Μνήμες”.!
Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους φίλους μας Πεζοπόρους, τους ανθρώπους που μας ενημέρωσαν για την ιστορία της περιοχής, τους συναδέλφους και φίλους μου διασώστες για την πολύτιμη βοήθεια τους καθώς και τον οδηγό μας και φίλο μου Γιάννη που μας ταξιδεύει πάντα με ασφάλεια και αγάπη.!
Ραντεβού την ερχόμενη Κυριακή στο Νέστο.!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *