Πεζοπορία στα Κασσιτερά Σαπών – Κυριακή 26/3/23

Πεζοπορική διαδρομή στα Κασσιτερά Σαπών την Κυριακή 26-3-2023
Μια νέα πεζοπορική πρόκληση είναι μπροστά μας. Την Κυριακή στις 26 Μαρτίου 2023 θα πεζοπορήσουμε στα Κασσιτερά Σαπών σε μια μαγευτική δασική διαδρομή με μοναδική πανοραμική θέα τον κάμπο της Ροδόπης την Κίρκη και τη Συκοράχη.
Τα Κασσιτερά είναι ένα ποντιακό χωριό με υψόμετρο 330 μέτρα που το 1928 είχε 361 κατοίκους το 1940 είχε 507 και με την τελευταία απογραφή αριθμεί μόλις 30.
Χαρακτηριστικό σημείο που αξίζει να επισκεφτεί κάποιος είναι η πανέμορφη Εκκλησία του Αγίου Δημητρίου που χρονολογείται από το 1856 και το εξωκλήσι του Αγίου Νικολάου που είναι χτισμένο μέσα σε σπηλιά.
Τα τελευταία χρόνια με πρωτοβουλία του Συλλόγου Ποντίων Σαπών «Τα Κασσιτερά» έχουν δημιουργηθεί αρκετές υποδομές στον οικισμό που τελευταία παρουσιάζει ολοένα αυξανόμενη τουριστική κίνηση.
Σήμερα αξίζει να επισκεφτεί κάποιος τα Κασσιτερά όχι μόνο ως προσκυνητής του Αγίου Δημητρίου και των εξωκλησιών που είναι πολύ γραφικά, όπως το εξωκλήσι του Αγίου Νικολάου που είναι μέσα σε σπηλιά, αλλά και να περπατήσει στο καταπράσινο τοπίο με τα κελαϊδίσματα των πουλιών. Ένα είναι βέβαιο, ότι όποιος επισκεφτεί τον οικισμό θα αισθανθεί τέτοια ανάταση ψυχής, που θα θέλει να γίνει αν όχι μόνιμος, τουλάχιστον τακτικός επισκέπτης.
ΠΡΌΓΡΑΜΜΑ ΠΕΖΟΠΟΡΙΑΣ.
8.45 πμ Ραντεβού στο γήπεδο Φώτης Κοσμάς στην Αλεξανδρούπολη από όπου και θα ξεκινήσουμε για τις Σάπες με ΙΧ αποκλειστικά (Όσοι δεν έχουν θα μοιραστούμε στα υπάρχοντα).!
9:30 πμ Θα δώσουμε το ραντεβού μας στην πλατεία Σαπών (Δημαρχείο) με τους φίλους μας από τις γύρω περιοχές. Όσοι επιθυμούν μπορούν να πάρουν τον καφέ τους από τις Σάπες (ολιγόλεπτο διάλειμμα) και να ξεκινήσουμε όλοι μαζί για τα Κασσιτερά (γύρω στα 6 χλμ. απόσταση).
10:00 πμ Αφού φτάσουμε στα Κασσιτερά θα επισκεφθούμε τον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου από όπου και θα ξεκινήσουμε την πεζοπορία μας με οδηγό, τον κάτοικο και γνώστη της περιοχής τον κ. Γρηγόρη Κενανίδη.
Θα κάνουμε την πρώτη μας στάση στο γραφικό εξωκλήσι του Αγίου Νικολάου που είναι χτισμένο μέσα σε σπηλιά και στη συνέχεια ακολουθώντας δασικούς δρόμους κατά το πλείστον αλλά και μονοπάτια θα επισκεφθούμε και το εξωκλήσι του Προφήτη Ηλία (προεραιτικά) καθώς και άλλα χαρακτηριστικά σημεία της ευρύτερης περιοχής και μετά από 8 χλμ περίπου θα επιστρέψουμε στο σημείο εκκίνησης.
Μετά την ολοκλήρωση της πεζοπορίας θα ακολουθήσει προαιρετικό φαγητό σε ταβέρνα των Σαπών (Μέλισσα).! Μαζί μας όπως πάντα η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης με το Παράρτημα του Νομού Έβρου.!
Μπορούν να συμμετέχουν και παιδιά από 12 ετών, με αθλητικό επίπεδο και συνοδεία γονέα.
Η μετακίνηση από Αλεξανδρούπολη θα γίνει αποκλειστικά με ΙΧ (όσοι δεν διαθέτουν Ι.Χ. θα βολευτούν σε κάποιο άλλο κατά την αναχώρηση από το στάδιο Αλεξ/πολης)
 ⚠️ Από Κομοτηνή εφ’οσον συμπληρωθεί ο απαραίτητος αριθμός θα υπάρξει και Λεωφορείο με κόστος στα 15 €.! Ραντεβού στην πλατεία Σπαθί στην Κομοτηνή στις 08:45 πμ.!
Το κόστος συμμετοχής είναι 6 ευρώ το άτομο και 5 ευρώ το παιδί (10 ευρώ το ζευγάρι ή γονέας και παιδί)(15 ευρώ ζευγάρι με παιδί)(20 ευρώ ζευγάρι με δύο παιδιά)
Δηλώστε συμμετοχή στην φόρμα:
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSe3gvP2zDjcW0KIHQUPL_jfyYfaIKRbmJSpuZZFtn9Tnv532g/viewform?vc=0&c=0&w=1&flr=0

Τα χρήματα θα κατατίθενται στον λογαριασμό του ΔΡΟΜΕΑ ΘΡΑΚΗΣ, στην τράπεζα Πειραιώς: GR3101711830006183148954801.

Εάν η κατάθεση γίνει από άλλη τράπεζα πρέπει να καταβληθεί και το αντίστοιχο πέναλτι.

Μπορείτε να κάνετε την εγγραφή σας, δια ζώσης και στο γραφείο του ΔΡΟΜΕΑ, στο στάδιο Φώτης Κοσμάς, καθημερινές 5-8μμ.

Απαραίτητος εξοπλισμός: Πεζοπορικά παπούτσια, πεζοπορικό ζευγάρι μπαστούνια, ισοθερμικό t-shirt/μακρυμάνικο, μια στεγνή αλλαξιά ρούχα για την επιστροφή, fleece, ελαφρύ αντιανεμικό/ jacket, ζεστό καπέλο, γυαλιά, νερό 1,5 λίτρο, σνακ, γάντια για όσους έχουν ευαισθησία, προσωπικό φαρμακείο, ατομικό σακίδιο πλάτης …και μην ξεχάσετε την καλή σας διάθεση!

Επικοινωνία: web: www.dromeasthrace.eu
FB: Δρομέας Θράκης – INSTA: dromeasthrace
Τηλ. 6937318054 – 6907605015
email: dromeasthrace@gmail.com

#dromeasthrace
#pezoporiesdromeas

Μπορείτε να γίνεται μέλος του ΔΡΟΜΕΑ, συμπληρώνοντας την φόρμα:
https://docs.google.com/…/1FAIpQLSfjGCGw…/viewform…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *