Πεζοπορούμε στην Καλλιθέα του Έβρου, την Κυριακή 7/5

Πεζοπορούμε στην Καλλιθέα του Έβρου, την Κυριακή 7/5

Συνεχίζουμε τις πεζοπορικές μας εξορμήσεις την Κυριακή 7 Μαΐου 2023 στην περιοχή της Καλλιθέας του Νομού Έβρου στα 40χλμ Βόρεια της Αλεξανδρούπολης στη διασταύρωση με την περιοχή Τρείς Βρύσες.! Στην περιοχή βρίσκεται και το μοναδικό “ελατόδασος” όπου υπάρχει και χώρος αναψυχής καθώς και το δασικό χωριό το οποίο δυστυχώς δεν λειτουργεί εδώ και αρκετά χρόνια.!

Το τοπίο σε όλη την ευρύτερη περιοχή είναι μοναδικό όλες τις εποχές του χρόνου και ιδίως αυτή την περίοδο όπου αρχίζει η φύση να ξυπνά μέσα σε ένα πανέμορφο δάσος από οξιές – δρύς και βελανιδιές.!

Πληροφορίες διαδρομής : Η διαδρομή είναι μήκους 8 χιλιομέτρων με 200 μέτρα υψομετρική διαφορά βαθμού δυσκολίας 1-2 κατάλληλη και για παιδιά άνω των 12 ετών με την απαραίτητη συνοδεία του γονέα.!

Θα ξεκινήσουμε τη διαδρομή μας λίγο πριν το “δασικό χωριό” όπου και θα αφήσουμε τα Ι.Χ. μας και το λεωφορείο ακολουθώντας το δασικό δρόμο μήκους 4 χιλιομέτρων μέχρι να φτάσουμε στην άσφαλτο και στη συνέχεια ακολουθώντας μια κυκλική πορεία θα περάσουμε από το “δασικό χωριό”(όπου θα κάνουμε και το μεγάλο μας διάλειμμα) και το μονοπάτι που οδηγεί στο σημείο εκκίνησης της πεζοπορίας μας.!

⚠️ Ραντεβού στις 09:30 στην κεντρική πλατεία του χωριού του Άβαντα.! ⚠️ Ραντεβού στις 08:30 στην πλατεία Σπαθί στην Κομοτηνή από όπου θα αναχωρήσει και το λεωφορείο εφ ‘ όσον συμπληρωθεί ο απαραίτητος αριθμός θέσεων.! ⚠️ Ραντεβού στο γήπεδο Φώτης Κοσμάς στην Αλεξανδρούπολη στις 9:00 για όσους δεν γνωρίζουν το σημείο τελικής συνάντησης αλλά και για όσους δεν διαθέτουν μεταφορικό μέσο.!

Όσοι φίλοι μας θα έρθουν από Κομοτηνή και επιθυμούν μετακίνηση με Λεωφορείο να το δηλώσουν εγγαίρως είτε τηλεφωνικώς είτε στα γραφεία του Δημοκρίτειου Travel στην Κομοτηνή έτσι ώστε να γνωρίζουμε εάν θα συμπληρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός θέσεων. !
⚠️ Εφ’ όσον υπάρξουν κενές θέσεις θα υπάρχει δυνατότητα μετακίνησης με Λεωφορείο και από την Αλεξανδρούπολη (Όσοι επιθυμούν να δηλώσουν συμμετοχή) .!

Οδηγός μας για ακόμη μια φορά θα είναι ο κ. Μιχάλης Ζεχερλής με τον οποίο πραγματοποιήσαμε την απαραίτητη αναγνώριση της περιοχής και του δρομολογίου.!

Μαζί μας όπως πάντα και η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης του παραρτήματος του Νομού Έβρου.! Μετά το τέλος της πεζοπορίας μας θα ακολουθήσει προαιρετικό γεύμα σε παραδοσιακή ταβέρνα της περιοχής.!

Το κόστος συμμετοχής με Ι.Χ. είναι 6 ευρώ το άτομο και 5 ευρώ το παιδί (10 ευρώ το ζευγάρι ή γονέας και παιδί)(15 ευρώ ζευγάρι με παιδί)(20 ευρώ ζευγάρι με δύο παιδιά)

To λεωφορείο, εφόσον χρησιμοποιηθεί, στοιχίζει από Κομοτηνή 20 ευρώ και από Αλεξ/πολη 15 ευρώ.

Δηλώστε συμμετοχή στην φόρμα:
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSf_XqGtZnxrlkXMk62CuK02dNlL-qcK1tE1wNXCHMKxMB8u2Q/viewform?vc=0&c=0&w=1&flr=0
Τα χρήματα θα κατατίθενται στον λογαριασμό του ΔΡΟΜΕΑ ΘΡΑΚΗΣ, στην τράπεζα Πειραιώς: GR3101711830006183148954801.
Εάν η κατάθεση γίνει από άλλη τράπεζα πρέπει να καταβληθεί και το αντίστοιχο πέναλτι.
Μπορείτε να κάνετε την εγγραφή σας και δια ζώσης και στο γραφείο του ΔΡΟΜΕΑ, στο στάδιο Φώτης Κοσμάς, καθημερινές 5-8μμ.

Απαραίτητος εξοπλισμός: Πεζοπορικά παπούτσια, πεζοπορικό ζευγάρι μπαστούνια, μια στεγνή αλλαξιά ρούχα για την επιστροφή, ελαφρύ αντιανεμικό, ζεστό καπέλο, γυαλιά, νερό 1,5 λίτρο, σνακ, γάντια για όσους έχουν ευαισθησία, προσωπικό φαρμακείο, ατομικό σακίδιο πλάτης …και μην ξεχάσετε την καλή σας διάθεση!

Επικοινωνία: web: www.dromeasthrace.eu
FB: Δρομέας Θράκης – INSTA: dromeasthrace
Τηλ. 6937318054 – 6907605015
email: dromeasthrace@gmail.com

#dromeasthrace
#pezoporiesdromeas

Μπορείτε να γίνεται μέλος του ΔΡΟΜΕΑ, συμπληρώνοντας την φόρμα:
https://docs.google.com/…/1FAIpQLSfjGCGw…/viewform…

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *