Η φοιτητική διεπιστημονική ομάδα 𝗶𝗚𝗘𝗠 𝗧𝗵𝗿𝗮𝗰𝗲 θα συμμετέχει στον 3ο Νυχτερινό Αγώνα

Η φοιτητική διεπιστημονική ομάδα 𝗶𝗚𝗘𝗠 𝗧𝗵𝗿𝗮𝗰𝗲 θα συμμετέχει στον 3ο Νυχτερινό Αγώνα Θράκης της Αλεξανδρούπολης (03.06.2023) ενημερώνοντας μικρούς και μεγάλους για το επιστημονικό της project, αλλά και για τα οφέλη της σωματικής άσκησης στην ψυχική μας υγεία.

Η 𝗶𝗚𝗘𝗠 𝗧𝗵𝗿𝗮𝗰𝗲 θα εκπροσωπήσει το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης στον παγκόσμιο διαγωνισμό Συνθετικής Βιολογίας iGEM, που θα πραγματοποιηθεί τον Νοέμβριο του 2023 στο Παρίσι (περισσότερα για τον διαγωνισμό θα βρείτε εδώ: https://competition.igem.org/). Αποτελείται από 10 φοιτητές/τριες από το τμήμα Μοριακής Βιολογίας και Γενετικής του ΔΠΘ, το τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του ΕΜΠ και απο το τμήμα Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας του Ιονίου Πανεπιστημίου.

Το project με το οποίο ασχολείται αφορά την αξιοποίηση του μικροβιώματος του εντέρου για την θεραπευτική αντιμετώπιση των ψυχιατρικών ασθενειών και συγκεκριμένα της κατάθλιψης.

Παράλληλα, για την πιο εξατομικευμένη και ολοκληρωμένη για τον ασθενή θεραπεία, στοχεύει να αναπτύξει, με την αξιοποίηση της μηχανικής μάθησης, μία εφαρμογή η οποία θα δρα συμβουλευτικά και συμπληρωματικά με την ιδιότητα του επιβλέποντος γιατρού. Το 2021, η 𝗶𝗚𝗘𝗠 𝗧𝗵𝗿𝗮𝗰𝗲 κατέκτησε χρυσό μετάλλιο στον διαγωνισμό iGEM και την 2η θέση στον Πανευρωπαϊκό διαγωνισμό επιχειρηματικότητας του Mindspace University και είναι αποφασισμένη να συνεχίσει την χρυσή αυτή πορεία και στον φετινό διαγωνισμό .

Βρείτε την 𝗶𝗚𝗘𝗠 𝗧𝗵𝗿𝗮𝗰𝗲 στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:

➤ Instagram: https://www.instagram.com/igemthrace/
➤ Facebook: https://www.facebook.com/igemthrace
➤ LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/igem-thrace/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *