“Τελευταία πεζοπορία για την φετινή Άνοιξη στα μονοπάτια της πανέμορφης Κίρκης”

“Τελευταία πεζοπορία για την φετινή Άνοιξη στα μονοπάτια της πανέμορφης Κίρκης”
Ξεκινήσαμε την διαδρομή μας από την πλατεία του χωριού όπου μας έγινε ενημέρωση για την Ιστορία του χωριού από τον κ. Θοδωρή Ελευθεριάδη κάτοικο και μέλος του Πολιτιστικού Συλλόγου της Κίρκης τον οποίο ευχαριστούμε ιδιαίτερα για την προσπάθεια που κάνει να διατηρούνται τα μονοπάτια έτσι ώστε να μπορούμε να τα επισκεφτόμαστε.
Στη συνέχεια ξεκινήσαμε τη διαδρομή μας με πρώτη στάση το αρχαίο “Ρωμαϊκό πηγάδι” από όπου περνούσε και η παλιά Εγνατία Οδός και αποτελούσε τον “41ο” σταθμό και στη συνέχεια στον χώρο αναψυχής όπου βρίσκεται και μια βρύση η οποία χρονολογείται από το 1882.!
Μετά ακολουθώντας το μονοπάτι μέσα από βελανιδιές φτάσαμε στο Εκκλησάκι της Αγίας Ειρήνης όπου κάναμε και το μεγάλο μας διάλειμμα.!
Στη συνέχεια ξεκινήσαμε την κάθοδο προς το χωριό ακολουθώντας μια κυκλική διαδρομή μέσα από ένα πανέμορφο πευκοδάσος και περνώντας από την περιοχή “αμπέλια” καταλήξαμε στην πλατεία του χωριού και στη συνέχεια απολαύσαμε το γεύμα μας στην παραδοσιακή ταβέρνα του χωριού ο “Κιρκάς”.!
Ευχαριστούμε πολύ όλους τους φίλους μας Πεζοπόρους και ανανέωνουμε το ραντεβού μας για το επόμενο τριήμερο του Αγίου Πνεύματος στην πανέμορφη Θάσο.!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *