Πεζοπορική διαδρομή στα Κασσιτερά Σαπών την Κυριακή 2-6-24

Μια νέα πεζοπορική πρόκληση είναι μπροστά μας. Την Κυριακή στις 2 Ιουνίου 2024 θα πεζοπορήσουμε στα Κασσιτερά Σαπών σε μια μαγευτική δασική διαδρομή με μοναδική πανοραμική θέα τον κάμπο της Ροδόπης την Κίρκη και τη Συκοράχη.
Τα Κασσιτερά είναι ένα ποντιακό χωριό με υψόμετρο 330 μέτρα που το 1928 είχε 361 κατοίκους το 1940 είχε 507 και με την τελευταία απογραφή αριθμεί μόλις 30. Χαρακτηριστικό σημείο που αξίζει να επισκεφτεί κάποιος είναι η πανέμορφη Εκκλησία του Αγίου Δημητρίου που χρονολογείται από το 1856 και το εξωκλήσι του Αγίου Νικολάου που είναι χτισμένο μέσα σε σπηλιά.
Τα τελευταία χρόνια με πρωτοβουλία του Συλλόγου Ποντίων Σαπών «Τα Κασσιτερά» έχουν δημιουργηθεί αρκετές υποδομές στον οικισμό που τελευταία παρουσιάζει ολοένα αυξανόμενη τουριστική κίνηση. Σήμερα αξίζει να επισκεφτεί κάποιος τα Κασσιτερά όχι μόνο ως προσκυνητής του Αγίου Δημητρίου και των εξωκλησιών που είναι πολύ γραφικά, όπως το εξωκλήσι του Αγίου Νικολάου που είναι μέσα σε σπηλιά, αλλά και να περπατήσει στο καταπράσινο τοπίο με τα κελαϊδίσματα των πουλιών. Ένα είναι βέβαιο, ότι όποιος επισκεφτεί τον οικισμό θα αισθανθεί τέτοια ανάταση ψυχής, που θα θέλει να γίνει αν όχι μόνιμος, τουλάχιστον τακτικός επισκέπτης.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΕΖΟΠΟΡΙΑΣ.
8.45 πμ Ραντεβού στο γήπεδο Φώτης Κοσμάς στην Αλεξανδρούπολη από όπου και θα ξεκινήσουμε για τις Σάπες με ΙΧ αποκλειστικά (Όσοι δεν έχουν θα μοιραστούμε στα υπάρχοντα).!
9:30 πμ Θα δώσουμε το ραντεβού μας στην πλατεία Σαπών (Δημαρχείο) με τους φίλους μας από τις γύρω περιοχές. Όσοι επιθυμούν μπορούν να πάρουν τον καφέ τους από τις Σάπες (ολιγόλεπτο διάλειμμα) και να ξεκινήσουμε όλοι μαζί για τα Κασσιτερά (γύρω στα 6 χλμ. απόσταση).
10:00 πμ Αφού φτάσουμε στα Κασσιτερά θα επισκεφθούμε τον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου από όπου και θα ξεκινήσουμε την πεζοπορία μας με οδηγό κάτοικο και γνώστη της περιοχής τον κ. Γρηγόρη Κενανίδη.
Θα κάνουμε την πρώτη μας στάση στο γραφικό εξωκλήσι του Αγίου Νικολάου που είναι χτισμένο μέσα σε σπηλιά και στη συνέχεια ακολουθώντας δασικούς δρόμους κατά το πλήστον αλλά και μονοπάτια θα επισκεφθούμε και το εξωκλήσι του Προφήτη Ηλία (προαιρετικά) καθώς και άλλα χαρακτηριστικά σημεία της ευρύτερης περιοχής και μετά από 8 χλμ περίπου θα επιστρέψουμε στο σημείο εκκίνησης.
Μετά την ολοκλήρωση της πεζοπορίας θα ακολουθήσει προαιρετικό φαγητό σε ταβέρνα των Σαπών (Μέλισσα).! Μαζί μας όπως πάντα η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης με το Παράρτημα του Νομού Έβρου.!
Μπορούν να συμμετέχουν και παιδιά από 12 ετών, με αθλητικό επίπεδο και συνοδεία γονέα. Η μετακίνηση από Αλεξανδρούπολη θα γίνει αποκλειστικά με ΙΧ (όσοι δεν διαθέτουν Ι.Χ. θα βολευτούν σε κάποιο άλλο κατά την αναχώρηση από το στάδιο Αλεξ/πολης)
 ⚠️ Από Κομοτηνή εφ’ όσον συμπληρωθεί ο απαραίτητος αριθμός θα υπάρξει και Λεωφορείο με κόστος στα 15 €.! Ραντεβού στην πλατεία Σπαθί στην Κομοτηνή στις 08:45 πμ.!
Το κόστος συμμετοχής ορίζεται : Η συμμετοχή είναι 6 ευρώ το άτομο και 5 ευρώ το παιδί (10 ευρώ το ζευγάρι ή γονέας και παιδί)(15 ευρώ ζευγάρι με παιδί)(20 ευρώ ζευγάρι με δύο παιδιά)
ΕΓΓΡΑΦΕΣ:
Στην φόρμα: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScYUbJypMUWffgnnv4OJvURU9gLoEqgAHDk2PkBsJwV1MqKQg/viewform?vc=0&c=0&w=1&flr=0
ή στο γραφείο του ΔΡΟΜΕΑ ΘΡΑΚΗΣ στο στάδιο Φώτης Κοσμάς (καθημερινές 5-8μμ)
ή στο ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ βιβλιοπωλείο στην Κομοτηνή
Απαραίτητος εξοπλισμός: Πεζοπορικό μποτάκι, πεζοπορικό ζευγάρι μπαστούνια,  μια στεγνή αλλαξιά ρούχα για την επιστροφή, ελαφρύ αντιανεμικό, γυαλιά, νερό 1,5 λίτρο, αντηλιακό, σνακ, ατομικό σακίδιο πλάτης …
και μην ξεχάσετε την καλή σας διάθεση!
Μια συνεργασία ΔΡΟΜΕΑ ΘΡΑΚΗΣ με το Dimokriteio Travel.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *